Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Aan de volgende voorwaarden dient voldaan te worden:

- u kunt een artikel retour sturen binnen 14 dagen (max. zichttermijn) na ontvangst van uw bestelling. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag na ontvangst. Na het verstrijken van het zichttermijn is de koopovereenkomst een feit.
- het artikel wordt alleen retour geaccepteerd als het 100% verkoopwaardig is, in de originele staat en in de originele verpakking wordt teruggestuurd. Indien redelijkerwijs mogelijk. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
- de pakbon of de (kopie) factuur dient meegestuurd te worden in de verpakking.

Wanneer u zelf besluit om het artikel te retourneren zijn de kosten voor het retourneren voor uw rekening. In het geval van een defect of wanneer u een verkeerd artikel ontvangen heeft dan betaalt Abitare Online de kosten voor het retourneren.

Als u de bestelling al heeft betaald of een deel hiervan, dan wordt het betaalde bedrag uiterlijk binnen 10 werkdagen teruggestort op het rekeningnummer waarmee u betaald heeft. Als u nog niet heeft betaald, dan komt de betalingsverplichting te vervallen.

U meld uw artikelen retour aan door binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling een e-mail te sturen naar returns@abitare-interiors.com met daarin uw reden van retourzending, naam, adres, factuurnummer en rekeningnummer.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa minimaal €7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via returns@abitare-interiors.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

1. De ondernemer kan het herroepingsrecht van de consument uitsluiten voor zover voorzien in lid
2 en 3. De uitsluiting van het herroepingsrecht geldt slechts indien de ondernemer dit duidelijk in het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld.

2. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:
a. die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
b. die duidelijk persoonlijk van aard zijn; c. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
d. die snel kunnen bederven of verouderen;
e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
f. voor losse kranten en tijdschriften;
g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken;
h. Producten van Calligaris, LABEL51 en Fritz Hansen (EAN Registered) zijn wegens hun persoonlijke en natuurlijke aard uitgesloten. Tevens geldt dit voor alle bankstellen vanwege hun persoonlijke aard i.v.m. stof keuze en afmeting (maatwerk)
i. Producten met een persoonlijke aard of samenstelling of op aanvraag geproduceerd worden zijn uitgesloten van retournering. Bijvoorbeeld bankstellen door hun vele mogelijkheden aan stof of leersoorten en kleuren, idem voor lederen of gestoffeerde fauteuils en stoelen en custom made artikelen (op maat).

Abitare Warehouse, t.a.v. Retour, P/a Grotestraat 65, 5931CT in Tegelen (NL).