Wanneer u een defect artikel heeft ontvangen kunt u dit binnen 48 uur aangeven bij onze klantenservice. In overleg met u wordt dan besloten of het artikel vervangen of gerepareerd wordt. Dit is geheel afhankelijk van de situatie en het soort defect. Wij streven ernaar om het ontstane defect zo spoedig mogelijk te verhelpen. U heeft sowieso het recht om iedere aankoop, die u online bij Abitare Online heeft gedaan, binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden aan Abitare Online te retourneren. U ontvangt uw geld van het geretourneerde artikel op uw rekening volgens de gestelde terugstorttermijnen.

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, voorzien wij u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van uw artikel doen wij dit door algehele vervanging, reparatie of terugbetaling. Daarnaast gelden voor bepaalde artikelen fabrieksgaranties. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt afgegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Meer informatie over de fabrieksgarantie kunt u vinden in de documentatie van het product.

De termijn van de fabrieksgarantie vindt u in de meegeleverde documentatie van de fabrikant.

Wij streven ernaar om al onze reparaties uiterlijk binnen 4 weken te realiseren. Alle reparaties worden door een erkend bedrijf of de fabrikant zelf afgehandeld.

Zodra uw artikel is gerepareerd en gereed is om opnieuw bij u uitgeleverd te worden, nemen we contact met u op voordat het artikel wordt verstuurd.

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar service@abitare-interiors.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.